Casa de Copii Câmpia Turzii, Generaţii! Arc peste timp!

Ştirea Cititorului:

Casa de Copii Câmpia Turzii, Generaţii! Arc peste timp!

Reîntâlnirea copiilor după 25 de ani

Sâmbătă 16.11.2013, de la ora 16.00, la fosta Casă de Copii din Câmpia Turzii a avut loc o reîntâlnire între între foştii copii din perioada anilor 1975-1989, şi personalul Casei de Copii (cadre didactice şi personal auxiliar).

La reîntâlnire au fost prezenţi un număr 57 de participanţi, dintre care 46 de foşti copii din Casa de Copii şi 11 făcând parte din personalul casei. Începutul manifestării a constat în a vizita fosta Casa de Copii, actualmente Complexul de servicii comunitare destinat pentru persoane adulte în care există și  „Căminul pentru persoane vârstnice”  respectiv sala de meditaţii, dormitoarele, băile, sala de mese şi chiar biroul şefului de centru, acolo unde şi fostul director Rus Eugen şi-a desfăşurat activitatea

 Înainte de a merge la restaurantul Radu, d-nul viceprimar al mun. Câmpia Turzii Dorin Nicolae Lojigan a rămas plăcut impresionat de această manifestare, de revederea cu foşti colegi de şcoală, de importanţa acestui eveniment şi le-a transmis urări de bine.

Aş vrea să vă pot descrie în cuvinte, bucuria revederii între ei, deoarece mulţi nu s-au mai văzut de vreo 25 de ani. Cum era şi firesc, fostul director Rus Eugen a deschis oficial această întâlnire prin a relata necesitatea construirii la Câmpia Turzii a acestei Case de Copii, efortul uriaş depus de conducerea instituţiei pentru asigurarea celor necesare şi pentru un climat favorabil funcţionării acesteia.

A urmat o videoproiecţie, unde s-au derulat imagini cu elevii şi personalul casei din acele vremuri. De asemenea, bucuria a fost imensă atunci când foştii copii au venit şi l-au îmbrăţişat pe directorul casei. Rând pe rând, foştii elevi, actualii adulţii de azi (35-55 ani), şi-au prezentat unii altora realizările din viaţa de zi cu zi şi şi-au depănat amintiri.

rus-eugen-director-ccs

Printre momentele emoţionante, copiii de la grup vocal Melody, de la Clubul Copiilor, au încântat prin interpretarea artistică publicul prezent.

Sunt convins că această zi nu va fi uitată pentru mulţi dintre participanţi, fie foşti elevi, cât şi personalul casei.  Acest eveniment nu ar fi putut avea loc fără sprijinul oamenilor de bine: Compania de Salubritate Câmpia Turzii, SC Eldy SRL Târgu Mureş, SC Rascom SRL, Domeniul Public Câmpia Turzii SA, Pop Serv SRL şi d-nul Turean Sorin.

Sursa: TurdaNews.net , Gelu Florea, 17.11.2013

Mulțumim pe această cale  celor care au organizat acest eveniment Lăcătuș N.,   Mathe V. și voluntarilor .

Vezi:

Lasă un comentariu